torsdag 23 maj 2013

Linsgryta med sötpotatis

 Bild och recept från nytimes.com

Gårkvällens middag passade perfekt på en regnig dag. En mustig gryta med färskt hembakt rieska bröd.

2,5 dl linser
1,5 l vatten el. buljong
1 lök, skuren i halva
2 vitlöksklyftor, krossade
1 lagerblad
1 nypa saffran (det hade jag inte, och det blev bra ändå)
1/2 tsk gurkmeja
ca 20 st korianderstjälkar, bind ihop till en bunt
salt
1 tsk ingefära
2 morötter, skär i små  bitar
1 sötpotatis i små bitar (eller butternut pumpa)
peppar
3 msk tomatpasta eller 6 msk tomatsås

Koka upp linser, vatten, lök, vitlök, lagerblad, koriander, saffran och gurkmeja. Låt sjuda 30 minuter. Ta bort löken och tillsätt morötter, tomatsås,  sötpotatis och peppar. Låt sjuda 30 minuter till. Ta bort korianderstjälkarna och strö ev på färska persiljeblad.

En till uppskattad rätt. Både make, fru och barn gillade och njöt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar