onsdag 22 maj 2013
Vegetariska Mexikansk inspirerade fyllda paprikor
4 paprikor gröna eller röda
1 msk oliv olja
1 dl hackad lök
5 dl kokt ris
1 burk (425 g) svarta bönor
1 burk (400 g) hackad tomat med grön chili
1 tsk chili pulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen spiskummin
150-200 g riven ost
Skär toppen av paprikorna och kärna ur dem. Koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Stek löken några minuter i olja tills den är genomskinlig.
Blanda kokt ris, lök, bönor, tomat, kryddor och ost i en stor skål. Fyll paprikorna och strö eventuellt på riven ost. Ställ i ugnsform och in i ugnen 30 minuter på 175 grader C.
Dethär hade vi till middag igårkväll och SLURP så var e slut! He va såå gott. T o m lillkillen åt och åt fast det var rätt så starkt kryddat.
Det här ska jag prova! Fast jag tvivlar på att det uppskattas av plupparna.
SvaraRaderaMalena
sidu Malena man måst böri såläng de e ung o utan fördomar :)
SvaraRadera